Hoe werken de herinneringen?

Hardop uitgesproken herinneringen

De herinneringen stel je in voor de persoon die de TimeSteps app gebruikt. Deze zijn dus niet voor jou als mantelzorger. De herinnering wordt hardop uitgesproken uit de mobiele telefoon of tablet. In onderstaande video zie je een voorbeeld van een herinnering: "Over vijf minuten boodschappen doen, het boodschappenlijstje ligt op het aanrecht".

Herinneringen instellen

Het instellen van een herinnering doe je in het afspraak-veld van de Mantelzorg Web App. In onderstaande video zie je dat je tot drie herinneringen kunt instellen vóór een afspraak. Het is belangrijk zelf te experimenteren hoe het gebruik van herinneringen het beste werkt in jullie situatie. Houd rekening met het feit dat teveel herinneringen storend kunnen worden en dit averechts werkt. Stel herinneringen in overleg in samen met de gebruiker van de TimeSteps app. Hij of zij is namelijk degene die deze herinnering ontvangt.

De herinnering wordt uitgesproken vanuit de TimeSteps app. Dit is een herinnering die hardop uit de mobiele telefoon of tablet wordt uitgesproken.
De herinnering wordt uitgesproken, zowel met het scherm aan- als wanneer het scherm vergrendeld is. Het hardop uitspreken van herinneringen is natuurlijk uit te schakelen in de instellingen van de TimeSteps app.