Hoe installeer je de widget (klok en/of agenda) op Android of iPhone (iOS)

De widget is één van de meest handige uitbreidingen van de TimeSteps klok en agenda. Deze zogenaamde widget zet je namelijk op het beginscherm van de mobiele telefoon of tablet. De tijd is uitgeschreven in woorden en kan hardop uitgesproken worden (voor Android). Deze widget met agenda laat de eerstvolgende afspraak zien. Doordat de widget op het beginscherm staat, vind je de app altijd gemakkelijk terug en kun je de agenda openen. Dit is ideaal voor mensen met cognitieve problemen, zoals dementie of niet aangeboren hersenletsel.

iPhone

TimeSteps, hoe installeer ik een widget op een Iphone from TimeSteps on Vimeo.

Android

TimeSteps, hoe installeer ik een widget op een android toestel from TimeSteps on Vimeo.

Het is belangrijk de widget te gebruiken, omdat mensen met dementie last kunnen hebben van overzichtsverlies en geheugen. Daarom is het lastig een nieuwe app terug te vinden tussen alle apps. Deze widget kun je direct op het beginscherm zetten, waardoor je nooit meer hoeft te zoeken.